RPVWoerden

Reuma patiëntenvereniging Woerden.

RPVWoerden - Reuma patiëntenvereniging Woerden.

zaterdag 7 april Bustocht orchideeënhoeve en Woudagemaal

Op zaterdag 7 april is er de jaarlijkse bustocht deze keer naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest en het Wouda gemaal in Lemmer.
We beschikken over de rolstoelbus dus iedereen kan mee ook de AsvBrediusleden.
Eigen bijdrage € 35,00 p.p. opgeven door overmaking van het bedrag (uiterlijk 26 maart) op de rekening van de RPV (zie mail) en AsvBredius nieuwsbrief
vertrek 9.00 uur Brediushonk, terug ca 18.00 uur

De reumabeweegwijzer

Reumabeweegwijzer wijst reumapatiënt op bewegen in de buurt

Het Reumafonds lanceert voor WereldReumaDag een speciale online keuzehulp voor mensen met reuma. Met deze Reumabeweegwijzer kunnen mensen met reuma lokale beweegactiviteiten opzoeken. De Reumabeweegwijzer stimuleert hen om in beweging te komen. Verantwoord bewegen is voor mensen met reuma vaak dé manier om reumaklachten te verminderen.

‘We willen mensen met reuma op een positieve manier stimuleren actief te bewegen. Ook met reuma kan je iets vinden dat op jouw mogelijkheden aansluit’, legt Sija de Jong, Manager Patiëntenbelangen van het Reumafonds uit. ‘Op www.reumabeweegwijzer.nl vind je via je postcode beweegactiviteiten bij jou in de buurt. De activiteiten in de Reumabeweegwijzer worden door een deskundige therapeut gegeven, zodat mensen zeker weten dat het beweegaanbod is afgestemd op hun mogelijkheden.’ De beweegactiviteiten worden georganiseerd door reumapatiëntenverenigingen en mede gefinancierd door het Reumafonds.

Bewegen helpt bij reuma

Prof. dr. Thea Vliet Vlieland, bijzonder hoogleraar Doelmatigheid van revalidatieprocessen en fysiotherapie (LUMC) benadrukt het belang van bewegen bij reuma: ‘Uit onderzoek blijkt dat bewegen werkt bij mensen met reuma. Het zorgt ervoor dat gewrichten soepel blijven, spieren sterker worden en het uithoudingsvermogen verbetert’.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.
Ok