RPVWoerden

Reuma patiëntenvereniging Woerden.

RPVWoerden - Reuma patiëntenvereniging Woerden.

Zaterdag 24 november Kerstbustocht

Op zaterdag 24 november is er weer de jaarlijkse kerstbustocht

Dit jaar gaan we naar de kerstshow van een groot tuincentrum in de regio Arnhem. Aansluitend gaan we voor een heerlijk pannenkoeken diner naar Bennekom.

We beschikken over de rolstoelbus dus kan ook iemand die rolstoel gebonden is uiteraard weer mee.

Deelname is vrij voor leden van RPV Woerden en AsvBredius met hun introducees, eigen bijdrage voor deze dag incl. pannenkoekendiner  € 17,50 p.p.

Inschrijving dmv een mail aan onze penningmeester en overmaking van de eigen bijdrage op de rekening van RPV Woerden NL76RABO0302106642

Vertrek  11.30 uur bij het Brediuhonk te Woerden

terug ca 18.30 – 19.00 uur

De reumabeweegwijzer

Reumabeweegwijzer wijst reumapatiënt op bewegen in de buurt

Het ReumaNederland lanceert voor WereldReumaDag een speciale online keuzehulp voor mensen met reuma. Met deze Reumabeweegwijzer kunnen mensen met reuma lokale beweegactiviteiten opzoeken. De Reumabeweegwijzer stimuleert hen om in beweging te komen. Verantwoord bewegen is voor mensen met reuma vaak dé manier om reumaklachten te verminderen.

‘We willen mensen met reuma op een positieve manier stimuleren actief te bewegen. Ook met reuma kan je iets vinden dat op jouw mogelijkheden aansluit’, legt Sija de Jong, Manager Patiëntenbelangen van het Reumafonds uit. ‘Op www.reumabeweegwijzer.nl vind je via je postcode beweegactiviteiten bij jou in de buurt. De activiteiten in de Reumabeweegwijzer worden door een deskundige therapeut gegeven, zodat mensen zeker weten dat het beweegaanbod is afgestemd op hun mogelijkheden.’ De beweegactiviteiten worden georganiseerd door reumapatiëntenverenigingen en mede gefinancierd door het ReumaNederland.

Bewegen helpt bij reuma

Prof. dr. Thea Vliet Vlieland, bijzonder hoogleraar Doelmatigheid van revalidatieprocessen en fysiotherapie (LUMC) benadrukt het belang van bewegen bij reuma: ‘Uit onderzoek blijkt dat bewegen werkt bij mensen met reuma. Het zorgt ervoor dat gewrichten soepel blijven, spieren sterker worden en het uithoudingsvermogen verbetert’.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.
Ok