RPVWoerden

Reuma patiëntenvereniging Woerden.

RPVWoerden - Reuma patiëntenvereniging Woerden.

6 januari Nieuwjaars instuif

Zaterdag 6 januari 2018 is er de gelegenheid om elkaar al het goede te wensen voor het nieuwe jaar.
vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom voor een gezellig drankje, en aansluiten verzorgen wij een prima buffet voor u.
Inschrijving door contante betaling + de invulstrook uit de AsvBredius Nieuwsbrief te deponeren in de brievenbus in de AsvB Sportzaal of direct inleveren via uw activiteitenleider.
Eigen bijdrage voor deze avond is €9,50 pp.

Open voor alle AsvBredius en RPV-Woerden leden en hun introduceés.

Locatie Brediushonk, kievitstraat 40 te Woerden
aanvang 17.00 uur

De reumabeweegwijzer

Reumabeweegwijzer wijst reumapatiënt op bewegen in de buurt

Het Reumafonds lanceert voor WereldReumaDag een speciale online keuzehulp voor mensen met reuma. Met deze Reumabeweegwijzer kunnen mensen met reuma lokale beweegactiviteiten opzoeken. De Reumabeweegwijzer stimuleert hen om in beweging te komen. Verantwoord bewegen is voor mensen met reuma vaak dé manier om reumaklachten te verminderen.

‘We willen mensen met reuma op een positieve manier stimuleren actief te bewegen. Ook met reuma kan je iets vinden dat op jouw mogelijkheden aansluit’, legt Sija de Jong, Manager Patiëntenbelangen van het Reumafonds uit. ‘Op www.reumabeweegwijzer.nl vind je via je postcode beweegactiviteiten bij jou in de buurt. De activiteiten in de Reumabeweegwijzer worden door een deskundige therapeut gegeven, zodat mensen zeker weten dat het beweegaanbod is afgestemd op hun mogelijkheden.’ De beweegactiviteiten worden georganiseerd door reumapatiëntenverenigingen en mede gefinancierd door het Reumafonds.

Bewegen helpt bij reuma

Prof. dr. Thea Vliet Vlieland, bijzonder hoogleraar Doelmatigheid van revalidatieprocessen en fysiotherapie (LUMC) benadrukt het belang van bewegen bij reuma: ‘Uit onderzoek blijkt dat bewegen werkt bij mensen met reuma. Het zorgt ervoor dat gewrichten soepel blijven, spieren sterker worden en het uithoudingsvermogen verbetert’.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.
Ok