RPVWoerden

Reuma patiëntenvereniging Woerden.

RPVWoerden - Reuma patiëntenvereniging Woerden.

16 december Bustocht Kerstmarkt Dordrecht + pannenkoekendiner

Op zaterdag 16 oktober is er een bustocht naar de kerstmarkt in Dordrecht en pannenkoekendiner
vertrek 10.30 uur bij het Brediushonk

In de Zuid-Hollandse stad is deze grootse kerstmarkt van het land. De kerstmarkt bestaat maar liefst uit 200 standjes en diverse attracties
Het parcours van de kerstmarkt Dordrecht loopt door de binnenstad, oftewel het hart van Dordrecht heen. Bijzonder aan deze kerstmarkt is dat deze ook langs de havens gaat, de trots van elke Dordtenaar. De haven is prachtig versierd met duizenden fonkelende lichtjes. Sfeervoller zal je een haven nooit meer tegenkomen De haven van Dordrecht lijkt in de kerstperiode op een schilderij van de Hollandse Meesters.

om 15.30 vertrekken we vanuit Dordrecht naar Barendrecht voor een heerlijk Pannenkoeken diner.
Om ca 18.30 – 19.00 uur zijn we terug in Woerden
deelname pp € 18,00 incl. pannenkoeken

open voor leden van ASVB en RPV en hun introducees

Inschrijven liefst vóór 25 november door overmaking van het totaalbedrag op rek. NL76RABO0302106642
t.n.v. RPV Woerden ovv naam en het aantal personen.

De reumabeweegwijzer

Reumabeweegwijzer wijst reumapatiënt op bewegen in de buurt

Het Reumafonds lanceert voor WereldReumaDag een speciale online keuzehulp voor mensen met reuma. Met deze Reumabeweegwijzer kunnen mensen met reuma lokale beweegactiviteiten opzoeken. De Reumabeweegwijzer stimuleert hen om in beweging te komen. Verantwoord bewegen is voor mensen met reuma vaak dé manier om reumaklachten te verminderen.

‘We willen mensen met reuma op een positieve manier stimuleren actief te bewegen. Ook met reuma kan je iets vinden dat op jouw mogelijkheden aansluit’, legt Sija de Jong, Manager Patiëntenbelangen van het Reumafonds uit. ‘Op www.reumabeweegwijzer.nl vind je via je postcode beweegactiviteiten bij jou in de buurt. De activiteiten in de Reumabeweegwijzer worden door een deskundige therapeut gegeven, zodat mensen zeker weten dat het beweegaanbod is afgestemd op hun mogelijkheden.’ De beweegactiviteiten worden georganiseerd door reumapatiëntenverenigingen en mede gefinancierd door het Reumafonds.

Bewegen helpt bij reuma

Prof. dr. Thea Vliet Vlieland, bijzonder hoogleraar Doelmatigheid van revalidatieprocessen en fysiotherapie (LUMC) benadrukt het belang van bewegen bij reuma: ‘Uit onderzoek blijkt dat bewegen werkt bij mensen met reuma. Het zorgt ervoor dat gewrichten soepel blijven, spieren sterker worden en het uithoudingsvermogen verbetert’.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.
Ok